Spania: ”Vara lucrez ca ospătar, iarna mai fac menaj”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locuri de muncă în domeniul hotelier
Locuri de muncă în domeniul hotelier

Românii, ecuadorienii şi marocanii formează comunităţile cele mai afectate de criza economică. Alexandra Vuia este unul dintre conaţionalii care încearcă să trăiască iarna cu ceea ce a agonisit în timpul verii.

Alexandra Vuia (27 de ani), originară din Roşiori de Vede, lucrează ca ospătăriţă într-un restaurant din Marina D’or, o cunoscută staţiune balneo-climaterică de lângă oraşul Castellon.

Românca a venit cu un contract temporar din ţară, acum patru ani. La încheierea acestuia, a găsit, printr-o concitadină, o slujbă de menajeră şi a decis să rămână în Spania.

De atunci, timp de şase luni pe an, în perioada mai-octombrie, românca lucrează ca ospătar, iar în restul anului îşi caută de lucru ca îngrijitoare sau ca menajeră, încercând să supravieţuiască, până la începerea verii, din banii câştigaţi.

Un alt caz asemănător este cel al lui Alin Ionescu (28 de ani), originar din Craiova, care locuieşte de şase ani în Spania. El lucrează la un restaurant, însă munca este sezonieră, pe timpul verii. ”Vara sunt ospătar şi iarna, cum nu am altceva de lucru, mă angajez la cules de portocale”, spune românul.

Află, pe adevarul.es, cât câştigă Alexandra pe timpul verii

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite