"Vampiri" de Castellon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> Costumaţi în Dracula, clovni sau mumii, conaţionalii noştri au defilat la carnaval. Deşi nu are amploarea celor din Rio de Janeiro sau Veneţia, Carnavalul din Castellon a adunat în

>> Costumaţi în Dracula, clovni sau mumii, conaţionalii noştri au defilat la carnaval.

Deşi nu are amploarea celor din Rio de Janeiro sau Veneţia, Carnavalul din Castellon a adunat în aceste zile peste 30.000 de participanţi. Românii nu au pierdut nici ei ocazia de a se distra.

Anual, în luna februarie, în fiecare oraş spaniol de pe malul Mediteranei are loc câte un carnaval. Cel de la Castellon a durat de vineri până ieri. O mulţime de iepuraşi, clovni sau mumii au defilat pe străzi. Cele mai originale măşti au primit premii substanţiale. La paradă au participat ca invitate dansatoare din Brazilia, care au dansat fără oprire.

Românii care locuiesc în această zonă nu au pierdut ocazia să se îmbrace în vampiri şi să intre în convoi. "Am ieşit în această seară cu prietenele de la şcoală, am hotărât să ne punem pe noi <> şi să ne pictăm feţele ca vampirii", spune Andreea Istrate (15 ani), din Târgu Mureş. Românca locuieşte în Castellon de la vârsta de şase ani şi recunoaşte că nu pierde în niciun an ocazia de a participa la acest eveniment.


În Spania, această sărbătoare a fost interzisă timp de 40 de ani, fiind considerată păgână cât a durat dictatura lui Franco. Acum, cele mai vestite carnavaluri sunt în Santa Cruz de Tenerife şi Las Palmas de Gran Canarias, unde participanţii cheltuiesc zeci de mii de euro şi petrec multe ore pregătindu-se.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite