Valencia: O poetă româncă şi un muzician African, uniţi prin cultură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul conferinţei "Putem fi prieteni!", susţinută în 27 iulie, la Valencia, s-au reunit românca Adriana Vidroiu Stanca şi africanul Ruami Mensah, pentru a transmite străinilor

În cadrul conferinţei "Putem fi prieteni!", susţinută în 27 iulie, la Valencia, s-au reunit românca Adriana Vidroiu Stanca şi africanul Ruami Mensah, pentru a transmite străinilor experienţa lor de imigranţi în Spania.

Adriana, poetă şi preşedintă a asociaţiei româneşti Nou Horizont, a tradus anul trecut povestea lui Creangă "Capra cu trei iezi", pentru ca toţi copiii români care s-au născut aici să poată cunoaşte o mică parte din cultura părinţilor lor.

"Mulţi imigranţi, în special artiştii, nu emigrează pentru că mor de foame, ci pentru a învăţa mai mult şi pentru a se îmbogăţi la nivel spiritual", a spus Adriana.

Românca şi Mensah, muzician originar din Benin, dar care spune despre el însuşi că este african, coincid în gândire: "Când am ajuns în Spania, nu m-am mai considerat imigrant. Interculturalitatea ne poate aduce pacea".

Din acest motiv, românca insistă că este foarte important ca la operă sau la teatru să nu meargă doar autohtonii, ci şi imigranţii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite