Valencia : O nouă casă pentru 1.800 de muncitori sezonieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierul de Imigraţie din cadrul Comunitãţii Valenciene, Rafael Blasco, a declarat ieri cã imobilul va fi deschis tot anul şi va primi aproximativ 1.800 de muncitori sezonieri, care vor lucra

Consilierul de Imigraţie din cadrul Comunitãţii Valenciene, Rafael Blasco, a declarat ieri cã imobilul va fi deschis tot anul şi va primi aproximativ 1.800 de muncitori sezonieri, care vor lucra în diferite campanii agricole: la cules de struguri, de alune, de cãpşuni sau citrice.

„Acest cãmin deschis în oraşul Utiel, împreunã cu un altul pe care îl deschidem pe anumite perioade şi care are capacitatea maximã de 112 persoane, nu oferă suficiente locuri de cazare pentru muncitorii care lucreazã în agriculturã, în Comunitatea Valencianã”, a afirmat Blasco. Majoritatea muncitorilor care vin în această zonă sã lucreze în agriculturã sunt angajaţi din ţãrile de origine. Anul acesta, cei mai mulţi sunt polonezi (40%), urmaţi de români (30%) şi de bulgari (20%).

Blasco a mai scos în evidenţã şi faptul cã se investesc 270.000 de euro pentru ca muncitorii strãini să se integreze mai uşor în societatea spaniolã.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite