Valencia : Religia ortodoxă este una dintre cele trei religii majoritare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Religia ortodoxă este una dintre cele trei religii majoritare în Comunitatea Valenciană. Aproximativ 23% (192.926) dintre imigranţii care trăiesc în zonă sunt ortodocşi. În

Religia ortodoxă este una dintre cele trei religii majoritare în Comunitatea Valenciană. Aproximativ 23% (192.926) dintre imigranţii care trăiesc în zonă sunt ortodocşi. În prezent, în Comunitatea Valenciană există 12 parohii ortodoxe, dintre care opt aparţin Bisericii Române, trei Bisericii Ruse şi una Bisericii Bulgare.

Consilierul de Imigraţie din cadrul Comunităţii Valenciene, Rafael Blasco a vizitat săptămâna aceasta Biserica Ortodoxă Română din Valencia. El a fost însoţit de Liviu Popa, consulul din Castellon. Consilierul a dorit să întărească relaţiile dintre Guvernul Autohton Valencian şi comunitatea românească.

În prezent, în zonă trăiesc 127.750 de români, dintre care 30.000 în Alicante, 51.947 în Castellon şi 46.000 în Valencia.

"Pentru a se ajunge la o bună integrare este absolut necesar ca noi, cei din ţara-gazdă, să cunoaştem tradiţiile şi credinţa românilor şi să promovăm dialogul intereligios", a afirmat Rafael Blasco. Cele trei religii majoritare în Comunitatea Valenciană sunt : catolică, ortodoxă şi musulmană.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite