Valencia: Integrare încă de pe băncile şcolii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă în Catalunya guvernul local pregăteşte şcoli specialale pentru copiii străinilor, în Comunitatea Valenciană se vrea integrarea elevilor imigranţi în clasele de curs, alături de

Dacă în Catalunya guvernul local pregăteşte şcoli specialale pentru copiii străinilor, în Comunitatea Valenciană se vrea integrarea elevilor imigranţi în clasele de curs, alături de copiii spanioli, fără să se facă nicio diferenţă între ei.

Aceste aspecte au fost punctate în ultima conferinţă de presă susţinută de către delegatul pentru imigrare al Guvernului Autonom Valencian, Rafael Blasco. La ora actuală, în Comunitatea Valenciană, 12% dintre elevii din şcoli provin din părinţi imigranţi, iar cei care nu au împlinit încă 19 ani reprezintă 18% din numărul străinilor din comunitate, adică 129.453 de persoane.

Majoritatea minorilor are vârste cuprinse între 15 şi 19 ani, cei mai mulţi fiind de naţionalitate romană şi chineză. Pentru acest segment al populaţiei care locuieşte în Comunitatea Valenciană, Rafael Blasco promite programe care se vor aplica atât în şcoli cât şi în activităţile extraşcolare care încurajează integarea socială a copiilor.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite