Valencia: Imigraţia cade pe locul cinci în topul preocupărilor spaniolilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri, la Valencia, a avut loc seminarul ” Rasismul, Xenofobia şi Integrarea”, organizat de către Observatorul Drepturilor Omului. În ultimii ani, Comunitatea Valenciană s-a aflat în

Ieri, la Valencia, a avut loc seminarul ” Rasismul, Xenofobia şi Integrarea”, organizat de către Observatorul Drepturilor Omului.

În ultimii ani, Comunitatea Valenciană s-a aflat în fruntea unui trist clasament al actelor violente săvârşite în Spania din cauze xenofobe şi rasiste, conform raportului prezentat la această reuniune.

Din totalul de 4.000 de de incidente de acest tip, 600 au avut loc în Comunitatea Valenciană. Deşi în ultimii ani manifestările rasiste şi xenofobe au devenit mai rare, s-au descoperit grupuri de simpatizanţi în peste 170 de oraşe spaniole şi s-au înregistrat 75 de asasinate din motive xenofobe.
 
Observatorul Spaniol asupra Rasismului şi Xenofobiei a elaborat un studiu despre această situaţie, iar rezultatele acestuia au reflectat schimbări notabile în atitudinea spaniolilor din Comunitatea Valenciană, în anul 2008.

Problema imigraţiei nu-i mai preocupă pe spanioli la fel de mult ca anul trecut, când sondajele o situau pe al doilea loc în topul preocupărilor ibericilor, după terorism.

Conform datelor oferite, imigraţia a trecut pe al cincilea loc în 2008, după şomaj, probleme economice, sănătate şi locuinţe.
 
Ancheta întreprinsă de Observatorul Spaniol asupra Rasismului şi Xenofobiei, care a vizat modul în care sunt percepuţi social imigranţii, a evidenţiat principalele probleme pe care le au spaniolii în acceptarea străinilor.

Religia influenţează integrarea musulmanilor şi a arabilor, limba, integrarea chinezilor şi africanilor, cultura şi obiceiurile, integrarea arabilor, ţiganilor şi africanilor. Românii sunt cei care inspiră, în cea mai mare măsură, teamă şi neîncredere.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite