Valencia: Delicvenţi la 12 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi nu au împlinit încă 14 ani, mulţi copii au deja un cazier impresionant: furturi cu violenţă, agresiuni sau delicte împotriva libertăţii sexuale. Conform datelor oferite de Judecătoria

Deşi nu au împlinit încă 14 ani, mulţi copii au deja un cazier impresionant: furturi cu violenţă, agresiuni sau delicte împotriva libertăţii sexuale. Conform datelor oferite de Judecătoria pentru Minori din Valencia, în decursul anului 2007, minorii au comis cu 18,6% mai multe infracţiuni decât în anul 2006, în total înregistrându-se 13.179 infracţiuni.

Dintre acestea, 4.527 au fost comise de minori cu vârste mai mici de 14 ani, cu aproape 1.000 mai multe decât în 2006. Aceştia din urmã nu pot fi pedepsiţi pentru faptele lor, nici măcar prin legea de responsabilitate penală a minorului. Limita de vârstă pentru cei cărora li se aplică această lege este de 14 ani.

Judecătoria solicită scăderea la 12 ani a limitei de vârstã la care minorii pot fi judecaţi şi condamnaţi pentru faptele lor. Mulţi dintre aceşti minori sunt de naţionalitate română. Dupã cum informează Judecătoria din Valencia, anul trecut nu s-a înregistrat, în schimb, niciun caz de exploatare de minori români.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite