Valencia: Atestate universitare pentru studenţii care nu au terminat facultatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

”Atestatul de Studii Universitare Iniţiale”, introdus pentru prima dată în Spania, a fost prezentat oficial pe 4 februarie 2009, în Valencia. Prezentarea a avut loc la sediul

”Atestatul de Studii Universitare Iniţiale”, introdus pentru prima dată în Spania, a fost prezentat oficial pe 4 februarie 2009, în Valencia.

Prezentarea a avut loc la sediul Universităţii Politehnice, gazde fiind rectorul acesteia, Juan Julia, şi rectorul Universităţii din Valencia, Francisco Tomás.

Noul document de acreditare universitară va fi acordat tuturor studenţilor care au acumulat cel puţin 120 de credite universitare în anii de studiu. Cei mai avantajaţi de introducerea acestei noi prevederi sunt acei studenţi care au abandonat cursurile după câţiva ani de facultate, deoarece atestatul le va permite schimbarea încadrării în câmpul muncii şi accesul la slujbe pentru care se cer obligatoriu studii superioare.

Cei doi rectori au argumentat introducerea acestui nou atestat ca o reformă a sistemului de învăţământ universitar spaniol, în scopul adaptării acestuia la prevederile comune ale Spaţiului European de Educaţie Superioară.

Deocamdată, ”Atestatul de Studii Universitare Iniţiale” va fi eliberat persoanelor care au studiat la una dintre cele cinci universităţi de stat din Valencia şi au obţinut, în urma evaluărilor, cel puţin 120 de credite.





Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite