Vaccinuri suplimentare pentru şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Foarte mulţi părinţi care şi-au adus copiii în Spania au avut probleme la înscrierea acestora la şcoală, deoarece micuţii nu erau vaccinaţi. În România, programul de vaccinări este

Foarte mulţi părinţi care şi-au adus copiii în Spania au avut probleme la înscrierea acestora la şcoală, deoarece micuţii nu erau vaccinaţi. În România, programul de vaccinări este diferit de cel spaniol.

„Sunt mai puţine vaccinuri obligatorii în România şi mă surprinde că încă se vaccinează împotriva tuberculozei”, explică pediatrul Paco Fernandez.

Pentru a se înscrie la şcoală, copiii au nevoie de un certificat medical eliberat de pediatrul spaniol.

„Medicul mi-a cerut o fişă medicală cu vaccinurile Ioanei. Nu ştiam că există vaccinuri obligatorii, iar la grădiniţă, în ţară, au vaccinat-o doar o dată. Aici exigenţele sunt mult mai mari şi grija faţă de copii la fel. Nu te joci cu sănătatea copiilor ”, spune Alina Ciuliu, mama unei fetiţe de cinci ani, sosită de curând în Spania.

„De multe ori vin minori care au fost vaccinaţi doar la naştere”, adaugă Fernandez. În Spania, se fac 12 vaccinuri obligatorii copiilor între 0 şi 14 ani, pe când în România, doar opt.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite