Vacanţa la rude, cât un sejur în Tenerife

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În medie, 2.500 de euro cheltuie un cuplu pentru o vizită în ţară Deşi o vacanţă în insule exotice are aceleaşi costuri, cei mai mulţi români din Spania preferă să meargă acasă,

În medie, 2.500 de euro cheltuie un cuplu pentru o vizită în ţară

Deşi o vacanţă în insule exotice are aceleaşi costuri, cei mai mulţi români din Spania preferă să meargă acasă, la părinţii, copiii şi fraţii din România.

În pragul verii, românii din Spania se pregătesc de concediu, o mare parte dintre ei alegând să meargă în România pentru a-şi revedea rudele. După buget şi preferinţe, vor călători cu avionul sau cu autoturismul.

Două persoane au nevoie de 2.500 de euro pentru transport, cadouri şi bani de buzunar. Cu aceeaşi sumă, familia ar putea achita un sejur de 14 zile în insula Tenerife, la un hotel de trei stele, cu bilete de avion incluse în preţ.

350 de euro, biletul de avion

Ioana Ioniţă, patronul agenţiei de turism "Oniro Viajes" din Castellon, spune că ruta Spania-România în perioada iulie-septembrie este aglomerată. "Românii preferă să meargă acasă, la familie. În iunie, am vândut 250 de bilete de avion pentru România, clienţii dorind zboruri ieftine şi fără escală. Preţul mediu al unui bilet dus-întors este de 350 de euro", precizează Ioana Ioniţă.

Cei mai prevăzători dintre români şi-au cumpărat biletele cu câteva luni înainte, direct de pe pagina web a companiei aeriene. Folosind această cale, există şansa de a "prinde" diverse oferte de preţ.

Adriana Dumitru (foto), 25 de ani, originară din Târgovişte, rezident în Castellon, a cumpărat trei bilete de avion dus-întors pe ruta Valencia- Bucureşti de la o companie low-cost. Achiziţionate în data de 1mai, biletele au costat 180 de euro fiecare. La începutul lunii iulie, un bilet la aceeaşi cursă avea preţul de 395 de euro.

800 de euro cu maşina

Deşi este incomod să petreci trei zile în maşină, avantajul este că se pot lua foarte multe bagaje.
Nu doar cele 25-30 de kilograme permise în avion, iar familia va avea la dispoziţie în România un mijloc de transport, nefiind nevoită să apeleze la rude sau să închirieze un autoturism.

Cosmina şi Dan Vintilă locuiesc în Vila Real, însă, în România, Cosmina are rude în Pucioasa, iar Dan, în Bucureşti, astfel că cei doi vin doar cu maşina personală.

"Anul acesta vom lua, pentru sejurul în România, cu 1.000 de euro mai mult decât în 2007, pentru că s-au scumpit taxele de drum şi benzina, iar preţurile din ţară sunt mai mari", spune Dan.

Pentru cele trei săptămâni petrecute anul trecut în România, cei doi au scos din buzunar în jur de 3.000 de euro, din care drumul, 700 de euro şi cadourile, 600 de euro.

În fiecare vară mergem în ţară să ne vedem părinţii, iar cum totul este foarte scump economisim numai organizând din timp călătoria, cu trei luni înainte.
Adriana Dumitru,
rezident în Castellon

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite