VIDEO Un ieşean, premiat pentru arta tatuajului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constantin Lăpuşneanu a lăsat lumea rock din România pentru a face desene pe corp. Românul a fost singurul reprezentant al României la cea de-a şaptea ediţie a Barcelona Tattoo Convention, care a avut loc între 2 şi 4 octombrie.

Evenimentul s-a desfăşurat, pentru prima dată de la înfiinţare, într-o localitate din apropiere de capitala Catalunyei.

Barcelona Tattoo Convention este unul dintre cele mai importante evenimente de gen din Europa şi reuneşte, an de an, cei mai cunoscuţi artişti de pe continent.

Constantin Lăpuşneanu (33 de ani), „Castor“ cum este el cunoscut în lumea „tatuatorilor“, a părăsit România în urmă cu şapte ani. S-a stabilit atunci în Portugalia, unde s-a angajat la un renumit salon de tatuaje.

Fan Decebal şi Burebista

Din 2004, face periodic „naveta“ în Spania, pentru a realiza lucrări sau pentru a participa la diferite festivaluri. 11 premii a adunat Constantin la diverse concursuri desfăşurate în Spania, la Barcelona, la Madrid, la Valencia sau la Castellon.

„Pentru mine, este o plăcere să particip la acest eveniment. La Barcelona am obţinut primul meu premiu internaţional acum cinci ani“, explică românul.

Despre arta sa, Constantin spune că încearcă să „continue tradiţia vechilor domnitori români de a se tatua”. El spune că preia în operele sale atât “motive din cultura românească, cât şi idei din arhitectura gotică sau din portretistica orientală”.

Absolvent de Arte

De altfel, Castor se inspiră frecvent în realizarea tatuajelor sale din istoria poporului român şi spune că Decebal şi Burebista sunt personajele sale istorice favorite. Preţul unui tatuaj diferă în funcţie de dimensiuni, şi poate ajunge şi la 2.000 de euro.

Născut la Iaşi, Constantin Lăpuşneanu a terminat Colegial Naţional de Artă „Octavian Băncilă“ în 1994. În 1999, a absolvit Universitatea de Arte „George Enescu“, din Iaşi. În aceeaşi perioadă, Constantin a înfiinţat împreună cu nişte prieteni o formaţie de heavy-metal, printre primele apărute în România după căderea comunismului.

În perioada 1994 – 2002, trupa GOD a înregistrat trei albume şi a participat la zeci de concerte. Trupa încă mai există, iar „Castor“, alături de colegii de la GOD, mai susţin şi acum concerte în cluburi din Portugalia sau la diferite festivaluri din Europa. 

Chiar dacă pare un tip dur, Constantin este un familist convins. „Soţia mea Delia şi fiul meu Odin sunt cele mai importante lucruri din lume pentru mine“, ne-a mărturisit „Castor“. 

image

Folosesc motive din cultura românească, dar şi idei din arhitectura gotică.

image


Constantin Lăpuşneanu
expert în tatuaje

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite