VIDEO Cum sunt păcăliţi telespectatorii de jocurile interactive de la tv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Cum sunt păcăliţi telespectatorii de jocurile interactive de la tv
VIDEO Cum sunt păcăliţi telespectatorii de jocurile interactive de la tv

O înregistrare video dezvăluie felul în care realizatorii concursurilor interactive îşi păcălesc telespectatorii. La două emisiuni diferite, aceelaşi calcul matematic are două rezultate diferite.

În filmuleţ se prezintă un exemplu tipic de înşelătorie, practicat de realizatorii acestor gen de programe TV. Telespectatorii trebuie să sune pentru a da răspunsul corect, în schimbul unei taxe. Premiile oferite sunt de ordinal miilor de euro.

Pe două posturi de televiziune diferite au fost difuzate două astfel de concursuri care propuneau telespectatorilor rezolvarea aceleiaşi ecuaţii. Sunt calcule matematice identice, dar cu rezultatele diferite – fapt care bulversează telespectatorii, notează ziariştii spanioli.

Telespectatorilor li se cere să facă următorul calcul :  17 + 29 - 8 - 4 + ( 3X15) = ?

În primul video al programului „Noroc latin”, soluţia este 381. În al doilea video, de această dată al „Nopţii de premii” – rezultatul este 383!

"Poate cineva să explice cum e posibil?", se întreabă ziariştii spanioli de la „20minutos".

După un calcul simplu, rezultatul e acelaşi în ambele cazuri  - 79, şi nu 381 sau 383. "Nu se poate spune decât că e o înşelătorie clară ca lumina zilei!", concluzionează autorii articolului.

Vezi video pe adevarul.es

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite