Unu din patru muncitori accidentaţi în costrucţii este imigrant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Constructorilor din Spania (AEC) a editat recent un manual care cuprinde noţiuni elementare de protecţie a muncii şi de prevenire a accidentelor. Acesta a fost tradus în şase

Asociaţia Constructorilor din Spania (AEC) a editat recent un manual care cuprinde noţiuni elementare de protecţie a muncii şi de prevenire a accidentelor. Acesta a fost tradus în şase limbi, printre care şi româna. El va fi folosit în timpul celor opt ore obligatorii ale cursului de protecţie a muncii, susţinut de reprezentanţii AEC.

Alături de text, manualul include o serie de fotografii care ilustrează modul în care trebuie intervenit şi procedat în anumite situaţii periculoase, des întâlnite în sectorul construcţiilor: "Mulţi dintre imigranţii care ajung în Spania şi vor să lucreze în construcţii, în cea mai mare parte români, nu deţin noţiuni de protecţie a muncii, dar trebuie să le înveţe", explică Antonio Soler, membru AEC. Anul trecut, în construcţii, dintre cei 8.032 de muncitori care au suferit un accident la locul de muncă, 1.982 au fost străini.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite