Un român ajută şomerii din Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru ( stânga) şi Christian (dreapta), îmbrăcaţi cu tricourile pe care scrie: „Caut de muncă“
Alexandru ( stânga) şi Christian (dreapta), îmbrăcaţi cu tricourile pe care scrie: „Caut de muncă“

Alexandru Trandafir a creat un tricou special pentru persoanele care nu-şi găsesc un loc de muncă. Compatriotul nostru a realizat un tricou pe care este scris mesajul „Caut de muncă. Dacă ştii ceva, spune-mi!“. Acum, el primeşte solicitări din întreaga Peninsulă.

Alexandru (22 de ani), originar din Târgovişte, s-a stabilit în Spania acum opt ani şi în prezent are o slujbă stabilă la o firmă de IT din Catalunya. Ideea de a realiza tricourile pentru şomeri i-a venit după ce prietena lui şi-a căutat de lucru aproape un an, fără niciun rezultat.

În urmă cu trei săptămâni, compatriotul nostru, împreună cu un alt emigrant, argentinianul Christian Lefler, şomer, împărţeau, pentru prima dată, tricouri cu mesajul "Caut de muncă. Dacă ştii ceva, spune-mi!" pe străzile din localitatea catalană Sant Cugat, în apropiere de Barcelona.

Tricourile, realizate din banii celor doi, erau distribuite gratuit persoanelor care nu aveau un loc de muncă şi care erau dispuse să-l poarte pentru a încerca să-şi găsească ceva de lucru.

Au început să primească donaţii

„Bună ziua! Ai de lucru?" este formula cu care cei doi abordează trecătorii. „După ce le explicăm despre ce este vorba, unii zâmbesc şi realizează pe loc ce fericiţi sunt că au totuşi o slujbă", explică românul. Alţii îi privesc cu scepticism, iar cei mai receptivi nu ezită să îmbrace tricoul pe loc. 

Pentru că nu puteau continua proiectul pe banii lor, iar popularitatea acestuia le-a depăşit aşteptările, cei doi au apelat la donaţii pentru a realiza în continuare tricourile.

„Noi nu luăm bani pentru tricouri, ci avem nevoie de donaţii pentru a putea imprima altele. Nu este o afacere, încercăm doar să ajutăm oamenii", explică Alexandru. Pentru că este informatician, Alexandru a realizat şi o pagină pe Internet, www.trabajoproject.net, unde persoanele interesate pot solicita tricoul sau pot face donaţii.

Popularitatea campaniei a crescut simţitor. „Am primit cereri şi din străinătate, ne întreabă unii oameni dacă pot prelua ideea noastră în ţările lor", adaugă românul. 

"Suntem mândri când vedem pe stradă oameni care poartă tricoul cu mesajul nostru."
Alexandru Trandafir
inginer IT

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite