Un român, ucis din gelozie de iubita ecuadoriancă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rudele şi prietenii lui Vasile Potrache spun că acesta era un om liniştit şi muncitor, care nu a creat probleme în comunitatea unde locuia, la Madrid. Sora şi cumnatul lui Vasile sunt într-o situaţie disperată, neavând bani să repatrieze corpul neînsufleţit, aşteptat acasă de o mamă oarbă şi încă trei fraţi.

Vasile Potrache (27 de ani), originar din Galaţi, era în Spania de opt ani. Bărbatul lucra în construcţii şi, de un an şi jumătate, locuia la Madrid împreună cu iubita sa, Jacqueline Lizzet N. (26 de ani), de origine ecuadoriană, şi cu rudele acesteia: mama, concubinul ei şi unchiul.

Deşi românul era foarte îndrăgostit de iubita sa, certurile frecvente din ultimul timp l-au îndepărtat de aceasta, iar vinerea trecută bărbatul îi spusese unui coleg de serviciu că sâmbătă dimineaţă o va părăsi pe femeie.

El se îndrăgostise de Cristina, o româncă din Alcala de Henares, ieşea cu aceasta de cinci săptămâni şi dorea să se mute cu ea. „A vrut să o părăsească pe Jacqueline şi să se mute cu Cristina. Probabil ea nu a suportat despărţirea şi a băgat cuţitul în el. L-a ucis din gelozie şi l-a lăsat să se zbată ca un câine", a declarat Elena Potrache (23 de ani), sora lui Vasile. Autorităţile spaniole au reţinut-o pe femeia suspectă de crimă şi pe mama acesteia şi au început ancheta.

Rudele lui Vasile spun că, în urmă cu câţiva ani, Vasile a avut un accident de muncă. A fost operat de două ori şi a primit, pe asigurare medicală, 25.000 de euro, bani pe care în mare parte i-a cheltuit cu Jacqueline.

„Îi făcea toate poftele, iar ea a stat cu el numai pentru banii lui. Jacqueline trimitea bani în Ecuador pentru fiul ei de 9 ani, pe care Vasile chiar intenţiona să-l înfieze. Pe cecul lui am văzut transferuri bancare către contul ei", afirmă sora bărbatului.

Nu au bani de repatriere

Acum, rudele lui Vasile sunt într-o situaţie disperată, neavând bani să repatrieze corpul neînsufleţit, iar cei de acasă nu-i pot ajuta. Mama lui Vasile este oarbă, iar bărbatul are o soră şi doi fraţi la Şopârleni, judeţul Vaslui, Elena fiind singura care se afla în Spania, alături de el.

„Suntem disperaţi! Eu muncesc pe 500 de euro pe lună, iar soţul a rămas fără muncă. Vă rugăm, ajutaţi-ne!", este apelul pe care Elena Potrache îl face către românii cu suflet mare. Persoanele interesate să-i ajute pot depune bani în contul:  CAHMESMMXXX 1740 IBAN ES 57 20381740383001134497, deschis la Caja Madrid, pe numele Elena Potrache.

Îi plătea ratele la bancă

Elena susţine că fratele său a iubit-o foarte mult pe Jacqueline. „Se cunoşteau de patru ani. La început, au avut doar relaţii pasagere. Erau împreună o lună-două, apoi se despărţeau. De un an şi jumătate s-au mutat împreună.

 Ea avea apartamentul ei şi nu mai putea plăti ratele la bancă. El i-a propus să locuiască împreună, urmând să o ajute să achite banii. După un timp, nu au mai avut bani de rate şi s-au mutat cu chirie în apartamentul unde s-a petrecut tragedia", a declarat Elena.

Iubitul Elenei, Andrei Trupină (23 de ani), din Vâlcea, susţine că Jacqueline îşi bătea joc de Vasile: „Noi i-am spus de la început să nu stea cu ea. Nu făcea nimic. El pleca dimineaţa la muncă, venea seara obosit şi când ajungea acasă făcea de mâncare. Bietul om şi-a dat seama târziu că femeia asta nu-l merită".

"Probabil ea nu a suportat despărţirea şi a băgat cuţitul în el. L-a ucis din gelozie."
Elena Potrache
sora victimei

Galerie FOTO cu victima şi rudele acesteia

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite