UE crede cã gripa porcinã va afecta jumãtate din europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gripa porcinã ar putea afecta între 40% şi 50% din populaţia europeanã, a anunţat ieri Centrul de Prevenire şi Controlare a Bolilor din Uniunea Europeanã (ECDC).

„Majoritatea persoanelor infectate vor prezenta simptomele unei gripe uşoare. Puţini dintre cei care se vor îmbolnãvi vor suferi mai mult şi ne referim la bãtrâni şi la persoanele care au o boalã cronicã. Din acest motiv toate ţãrile europene au pus la punct nişte planuri pentru protejarea persoanelor cele mai vulnerabile”, a declarat Angus Nicoll-expert în gripa porcinã- într-o conferinţã transmisã din Stockholm prin Internet.

Nicoll agãugat cã faptul cã Organizaţia Mondialã a Sãnãtãţii (OMS) a ridicat nivelul de alertã de 5 din 6 înseamnã cã pandemia de gripã este deja inevitabilã. „Gravitatea pandemiei va depinde de numul afectaţilor şi de gradul simptomelor”, a afirmat Nicoll.

Miniştrii de Sãnãtate din UE s-au întâlnit ieri

Uniunea Europeanã (UE) a celebrat ieri o reuniune extraordinarã a miniştrilor de Sãnãtate, când în şapte din ţãrile care aparţin UE s-au confirmat cazuri de gripã porcinã: Spania, Marea Britanie, Germania, Austria, Olanda şi Irlanda.

Miniştrii au declarat cã vor coopera cu industria farmaceuticã pentru a gãsi un vaccin într-un timp foarte scurt. Miniştrii s-au arãtat dispuşi sã împartã antivirale în cazul în care o ţarã le va necesita din cauza unei creşteri importante al numului de infectaţi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite