UPDATE Trei români au murit într-un carusel dintr-un parc de distracţii din Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-unul din vagonetele caruselului numit "Tarantula" se aflau patru tineri români. Trei dintre ei au decedat după desprinderea vagonetului de instalaţie, iar a patra persoană, o fată de 16 ani, se află internată în stare gravă, în spital.

UPDATE 17.20

Tânăra rănită în parcul de distracţii din Villacanas a fost operată la spitalul din Toledo, dar starea sa rămâne în continuare gravă, având fractură craniană.

UPDATE 14:45

Momentan, atât Garda Civilă din Villacanas, cât şi Poliţia Locală, susţin că nu sunt autorizaţi să facă publice numele celor patru români - cei trei morţi şi adolescenta internată în spital - comunicând doar iniţialele celor trei tineri decedaţi: I.A., D.A. şi D.T.B., respectiv ale persoanei rănite grav: I.R.

"Nu putem face publice numele acestor persoane, până nu primim încuvinţarea şi acordul familiilor. Nu vă pot spune mai multe. Abia s-a întâmplat, azi dimineaţă, nu putem să forţăm lucrurile. Când vom primi acordul, dacă îl vom primi, vom informa despre acest lucru şi despre numele lor", a declarat, pentru Adevarul.es viceconsului Ciprian Bălţoiu.

UPDATE 12:45

Garda Civilă a informat că doi din cei trei decedaţi de naţionalitate română erau fraţi şi locuiau în localitatea Campo Real (Madrid), iar al treilea era rezident în Madridejos (Toledo). Tânăra aflată în spital, între viaţă şi moarte, locua în localitatea Villamayor de Santiago (Cuenca).

Martorii susţin că accidentul s-a produs la 3 minute după începerea funcţionării instalaţiei, numită "Extreme" şi care a fost montată ieri la amiază, în grabă, dat fiind că celelalte caruseluri din parcul de distracţii erau deja montate. Garda Civilă, care investighează încă motivele desprinderii vagonetului de braţul metalic, iau în calcul, astfel, şi graba instalării caruselului ca şi cauză a producerii accidentului. 

Azi dimineaţă, mai mulţi compatrioţi ai celor trei români decedaţi au aprins lumânări şi le-au aşezat pe locul în care a căzut vagonetul.

Trei persoane decedate şi o a patra rănită

Trei persoane au murit azi noapte şi o a patra se află în spital, rănită grav, după ce un un vagonet al unui carusel dintr-un parc de distracţii din Villacanas (Toledo) s-a desprins şi a căzut. Toţi cei patru erau de naţionalitate română, scrie cotidianul Publico.

Accidentul a avut loc la ora 4.00 azi noapte, când vagonetul în care se aflau cei patru s-a desprins de carusel şi a căzut. Instalaţia era numită "Tarantula" şi era dotată cu mai multe vagonete care se învârteau la viteză mare în jurul unui ax.

Citeşte despre acest caz pe adevarul.es

Află pe forbes.ro care sunt cele mai frumoase parcuri de distracţii din Europa

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite