Trei românce, fotbaliste de succes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasiunea pentru balonul rotund le-a adus pe Laura, Elena şi Olivia la echipa de fotbal din Huelva. La echipa Cajasol Sporting Huelva, trei fotbaliste românce  şi-au văzut împlinit visul de a juca şi de a trăi din practicarea fotbalului la nivel înalt.

Superliga feminină de fotbal din Spania atrage sponsori, suporteri, dar şi fotbaliste de peste hotare. Echipa Cajasol Sporting Huelva are în lot nu mai puţin de trei românce. Alături de trei brazilience şi o portugheză, fetele noastre formează lotul de „străine” al echipei.

Titulare în echipa spaniolă, Laura, Elena şi Olivia au fost descoperite de actualul antrenor, Antonio Toledo Sanchez, la meciurile disputate cu naţionala de fotbal a României. “Nu avem un impresar. Am fost sunate acum doi ani, am venit la probă şi am rămas la echipa din Huelva, unde prelungim contractul anual”, spune Laura.

Cu salariu, dar fără prime de joc

Românii nu se înghesuie să le vadă. “Avem mulţi suporteri spanioli care vin la meciuri”, explică fetele. Ca şi fotbalul masculin, în ultimii ani, cel feminin atrage sponsori şi simpatizanţi.

“Condiţiile oferite în Spania nici nu se compară cu cele din România. La Huelva avem asigurate cazarea, masa şi un salariul lunar. Când evoluam ca fotbaliste în campionatul românesc, nu eram plătite”, spune Laura.

Au învăţat fotbal în România

“Facem antrenament aproximativ trei ore pe zi. Cu salariul de la club, care este de cel puţin 1.500 de euro pe lună, nu trebuie să lucrăm şi în altă parte, afirmă Elena. Nu avem prime de meci însă. Dacă ne vom clasa în primele opt echipe din 16, vom fi recompensate”, dezvăluie Laura. Anul trecut, echipa lor a încheiat sezonul pe locul nouă.

Laura Roxana Rus, mijlocaş central, 21 de ani din Bocşa, a început cariera fotbalistică la 17 ani. “Am practicat handbal la Reşita, până am aflat de clubul de fotbal Pandurii Tg. Jiu. unde mi-am început cariera fotbalistică”, dezvăluie românca. Tot de la vârsta de 17 ani, ea a fost selecţionată la naţionala de fotbal a României.

Elena Pavel are 24 de ani şi joacă pe postul de fundaş central. A evoluat la echipa din Constanţa, oraşul ei natal, dar şi la majoritatea cluburilor din campionatul românesc şi face parte din lotul naţional al României. Olivia Maria Oprea este fostă jucătoare a echipei CSŞ Târgovişte şi componentă a lotului naţional de fotbal feminin.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite