Trafic de persoane pe ruta Bucureşti-Badajoz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru români au fost condamnaţi în Badajoz pentru trafic de persoane, pe care le aduceau în Spania cu falsa promisiune a unui loc de muncă în agricultură. Pentru serviciul de intermediere

Patru români au fost condamnaţi în Badajoz pentru trafic de persoane, pe care le aduceau în Spania cu falsa promisiune a unui loc de muncă în agricultură.

Pentru serviciul de intermediere şi cazare, românii solicitau câte 250 de euro fiecăruia dintre cei veniţi la muncă. La sosirea în Badajoz, situaţia se schimba.

Oamenii aduşi din ţară erau luaţi în primire de doi complici ai celor care le mediaseră venirea, iar aceştia îi duceau într-un apartament, îi încuiau şi fugeau cu banii.

Marţi, 11 noiembrie, Tribunalul din Badajoz i-a condamnat la câte un an şi 11 luni de închisoare şi la plata unei amenzi de 360 de euro pe Laurenţiu G., Dumitru B., Adrian D.G. şi Iosif I., acuzaţi că au încălcat drepturile muncitorilor străini şi au înşelat, în octombrie 2004, 26 de compatrioţi.

Ei le promiseseră acestora locuri de muncă în agricultură, pe salarii de 1.000 de euro, deşi compatrioţii lor nu aveau viză de muncă. La sosire, cei 26 de români au fost duşi într-un apartament, încuiaţi şi abandonaţi în locuinţă, iar acuzaţii au fugit cu cei aproape 7.000 de euro strânşi de la cei înşelaţi.

La intervenţia poliţiei, cele 26 de persoane au fost duse la Adăpostul fundaţiei Crucea Roşie, în aşteptarea repatrierii.
Deşi pedeapsa cerută de procuratură era de şase ani de închisoare, judecătorul a hotărât că cei patru vor ispăşi doar câte un an şi 11 luni.

Doi dintre acuzaţi vor rămâne în penitenciar doar două luni, deoarece se află în arest preventiv de un an şi nouă luni. Sentinţa este definitivă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite