Cursuri gratuite de formare pentru românii din Torrejon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cursuri gratuite de formare pentru românii din Torrejon
Cursuri gratuite de formare pentru românii din Torrejon

Românii din oraşul Torrejon de Ardoz, Comunitatea Madrid, reprezintă o treime din cei 24.575 de străini care trăiesc acolo, formând cel mai numeros colectiv străin din oraş, cu 8.227 de persoane.

Pentru a contribui la integrarea imigranţilor, în condiţiile în care aceştia reprezintă 20,7%  din populaţia totală, şi pentru a facilita o mai bună convieţuire a acestora cu autohtonii, edilul oraşului a semnat un acord cu Javier Fernández-Lasquetty, consilierul pe probleme de imigraţie din Comunitatea Madrid.

Finanţare de jumătate de milion de euro

Prin acest acord, vor fi finanţate, cu suma de 534.788 de euro, cursuri gratuite de informatică, de reorientare profesională, de secretariat, de contabilitate informatizată, de design pentru pagini web şi cursuri de limba spaniolă pentru străini.

De asemenea, vor fi iniţiate servicii de intervenţie socială, precum ajutoare de urgenţă pentru întreţinere temporară sau pentru plata chiriei, în cazul persoanelor aflate în situaţii dificile. Alina Vârşu (29 de ani), din Bacău, a rămas de curând fără slujbă, iar soţul său primeşte salariul minim. Femeia consideră că aceste cursuri gratuite îi sunt de un real ajutor, familia neavând bani să plătească alte forme de pregătire.

„M-am interesat unde vor fi organizate cursurile şi m-am înscris la contabilitate informatizată şi la spaniolă pentru străini. Mi-au spus că de la 1 octombrie este posibil să începem“, spune românca.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite