Ţiganii din Sevilla, scoşi din corturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primaria oraşului Sevilla a demolat mai multe barăci ilegale şi 14 corturi în care locuiau 30 de persoane, majoritatea români de etnie rromă. În jur de 20 de ţigani trăiau în cinci

Primaria oraşului Sevilla a demolat mai multe barăci ilegale şi 14 corturi în care locuiau 30 de persoane, majoritatea români de etnie rromă. În jur de 20 de ţigani trăiau în cinci corturi instalate în zona Sevilla Este. Restul trăiau în barăci, în zonele centrale ale oraşului. Primăria din Sevilla a decis că locuinţele improvizate strică imaginea oraşului şi a autorizat organele de ordine să le desfiinţeze.

La intervenţia Poliţiei Locale, imigranţii au abandonat adăposturile de bună voie. Reprezentanţii primăriei afirmă că, deşi imigranţii au părăsit oraşul, în urma lor au venit alţii. Astfel de aşezări ilegale există în Granada şi în Cordoba, unde autorităţile locale au iniţiat un proiect de integrare socială a ţiganilor fără adăpost. De asemenea, în localitatea Utrera, din Sevilla, se va derula un program similar de integrare, prin intermediul unui mediator intercultural român.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite