Tenismenă de succes în Peninsulă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Craioveanca Diana Stomlega (15 ani) a învins-o pe campioana de juniori a Spaniei. Tânăra se antrenează pentru a participa la turnee în Bielorusia, Belgia şi Franţa, şi vrea să joace la turnee de Master din 2009.

Diana Maria Stomlega a sosit în Spania acum patru ani, împreună cu familia sa, la vârsta de 11 ani, după ce câştigase turnee importante în România.

Originară din Craiova, unde a şi jucat la Clubul de Tenis Voinţa, tânăra a ajuns o jucătoare de top, la vârsta de 10 ani. Diana a urmat cu rigoare indicaţiile primilor antrenori care i-au îndrumat paşii spre performanţă: Mihail Bujor Socoteanu şi profesorul Emil Peter Khirschner.

Joacă de la 6 ani

La recentul Turneu Internaţional de tenis de la Torello, Spania, Diana şi-a învins toate adversarele, chiar şi pe campioana Spaniei, Pilar Dominguez. Este o performanţă importantă pentru Clubul de Tenis din Benicarlo, unde joacă de când s-a stabilit în Spania, dar mai ales pentru viitorul ei ca sportivă.

Astfel, la vârsta de 15 ani, românca a ajuns pe locul 26 în Topul Tenismenelor din turneele European Tennis Asociation (ETA).

Diana joacă tenis din 1999, adică de la şase ani. „Ceea ce este pentru mulţi un moft, având în vedere că acest sport este văzut ca unul al eleganţei şi elitei, Dianei i-a stârnit mai întâi curiozitatea şi apoi, încet, încet, dorinţa de afirmare”, ne-a spus actualul antrenor al fetei, Gines Perez.

În fiecare zi, Diana se antrenează între orele 10.00 şi 13.00 şi apoi de la orele 16.00 până la 19.00, de luni până sâmbătă. „Părinţii au fost mereu alături de mine, acordându-mi tot sprijinul moral şi material, sprijin fără de care, oricât de talentată aş fi fost, nu aş fi ajuns la astfel de performanţe”, spune Diana.

Şcoală prin corespondenţă

Deoarece se antrenează aproape în fiecare zi a săptămânii, românca nu merge la şcoală, ea urmând cursurile la distanţă. Turneele câştigate de Diana în ultimii patru ani „i-au dat aripi”. La vârsta de 12 ani, ea a câştigat unui turneu de juniori organizat de Federaţia Internaţională de Tenis (ITF). La 14 ani, s-a clasat pe locul al II-lea la alt turneu ITF.

Acestea sunt cele mai importante turnee câştigate de Diana. „Aici, în Spania, cred că am câştigat peste 100 de turnee regionale, pe comunităţi autonome şi naţionale”, adaugă românca.

În prezent, tenismena se pregăteşte să joace turnee de Gradul I în Bielorusia, Belgia şi Franţa (I.T.F. Juniori), turnee pe care va trebui să le câştige pentru a intra în topul celor mai bune opt jucătoare de tenis din Europa.

image

Am renunţat la şcoală pentru a mă putea antrena mai multe ore; din acest an urmez cursurile la distanţă

image



Diana Stomlega, tenismenă

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite