Teatru pentru imigranţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia "Teatru fără Frontiere", din Almeria, a realizat un studiu printre români, marocani şi ecuadorieni pentru a vedea cât şi ce ştiu aceştia despre teatru. Concepcion

Asociaţia "Teatru fără Frontiere", din Almeria, a realizat un studiu printre români, marocani şi ecuadorieni pentru a vedea cât şi ce ştiu aceştia despre teatru.

Concepcion Fernandez, membră a grupului, a prezentat pe 27 iulie, într-o conferinţă de presă, la sediul Muzeului Arheologic din Almeria, rezultatele unui studiu cu tema "Relaţia teatru-imigrant".

"Acest proiect a fost demarat în anul 2004 şi, în acest timp, am efectuat 30 de interviuri imigranţilor, punând accent pe conexiunea pe care o au aceştia cu teatrul", afirmă Fernandez.

Întrebarea cheie a acestui studiu a fost: "Ce înţelegeţi dumneavoastră prin teatru?". Toţi imigranţii care au participat la acest sondaj şi-au arătat uimirea vizavi de această întrebare. "Colectivul cel mai receptiv a fost cel ecuadorian, românii şi marocanii spunând că religia este o piedică pentru cei ce vor să joace într-o operă de teatru", a adăugat Fernandez.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite