Tarragona: Castele umane înalte de peste zece metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

In Tarragona se desfasoara în aceste zile traditionalul concurs de castele umane. La eveniment participa 39 echipe din diferite zone ale Spaniei. Fiecare echipă are peste 100 de membri, cu totii

In Tarragona se desfasoara în aceste zile traditionalul concurs de castele umane. La eveniment participa 39 echipe din diferite zone ale Spaniei.

Fiecare echipă are peste 100 de membri, cu totii participând la ridicarea castelului. Se validează un castel doar dacă cel mai mic participant ajunge în vârf si salută publicul, fără ca structura umană să se dărâme. Înăltimea castelelor ajunge la peste zece metri în anumite cazuri, iar copilul din vârf are, în general, vârsta de patru ani.

Concurentii nu au echipament special de protectie, ci doar portul specific zonei pe care o reprezintă. Insa, de la editia precedenta, ca urmare a mai multor accidente, s-a introdus obligativitatea unei căsti de protectie pentru copilul din vârful castelului. Actualul record este de nouă etaje, adica mai mult de 15 metri.

Traditia concursurilor de castele umane din Tarragona datează din 1932 si are loc în prima săptămână din luna octombrie. Premiile din acest an sunt de 16.500 de euro pentru locul întâi, 11.000 pentru locul al II-lea si 9.900 pentru al III-lea.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite