Tâlharii sud-americani şi românii din tren

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încercarea de tâlhărire a românilor a fost se pare motivul scandalului de duminică dimineaţă, când într-un tren din Madrid o bandă de sud-americani s-a luat la bătaie cu doi cetăţeni de

Încercarea de tâlhărire a românilor a fost se pare motivul scandalului de duminică dimineaţă, când într-un tren din Madrid o bandă de sud-americani s-a luat la bătaie cu doi cetăţeni de naţionalitate română. Aşa a declarat pentru Europa Press reprezentantul familiei celor doi agresaţi. Din primele informaţii ale poliţiei, reieşea că scandalul a avut la bază o ceartă iscată între cele două părţi. Conform sursei citate, banda de sud-americani voia să îi tâlhărească pe români.

Totul s-a petrecut în jurul orei 6.30, când cei doi, însoţiţi de iubitele lor, una de origine ecuadoriană şi alta - columbiană, au intrat într-un vagon. Imediat şi-a făcut apariţia banda de sud-americani. Un columbian s-a apropiat de Ion, unul dintre români, ameninţându-l printr-un gest cu tăierea gâtului, dacă nu îi dă bunurile pe care le deţin cele două perechi. Ion nu s-a supus şi de aici a început bătaia. Banda de sud-americani a scos din două rucsacuri mai multe cuţite şi alte obiecte, printre care şi o lamă de 50 de centimetri cu care l-a rănit la umăr pe celălalt român, Andrei.

În încercarea lor de a se apăra, românii au folosit un extinctor şi un cuţit care îi căzuse unuia dintre sud-americani. La un moment dat, unul dintre ei a tras de maneta de frânare a trenului. Agresorii au încercat să fugă, luând cu ei şi extinctorul cu care au spart geamurile. Imediat în zonă s-au prezentat zeci de poliţişti. Câţiva dintre sud-americani reuşiseră să fugă, dar au fost imediat reţinuţi.Dintre cele 26 de persoane implicate în conflict, 14 erau minori.

Dintre aceştia 12, erau de origine columbiană (printre care şi patru fete), ceilalţi doi fiind un ecuadorian şi un bolivian. Printre adulţi, se aflau cei doi români, şase columbieni (printre care şi o fată) şi patru ecuadorieni. Cu toţii au fost trimişi în judecată. Membrii familiei celor doi români, vor ca tribunalul să considere motivul bătăliei ameninţarea şi tentativa de tâlhărire şi omucidere a sud-americanilor, şi nu cearta iscată între cele două tabere, aşa cum reiese din declaraţiile poliţiştilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite