”Tache” se prezintă la Festivalul Cinematografic din Mostoles

0
Publicat:
Ultima actualizare:

20 de filme vor fi prezente în cadrul Festivalului Internaţional de Cinematografie de la Mostoles (Madrid), care se va desfăşura în perioada 18-26 octombrie, la Teatrul del Bosque, din

20 de filme vor fi prezente în cadrul Festivalului Internaţional de Cinematografie de la Mostoles (Madrid), care se va desfăşura în perioada 18-26 octombrie, la Teatrul del Bosque, din Mostoles.
 
România va concursa la acest festival prin filmul ”Tache”, în regia moldoveanului Igor Cobileanski. ”Tache” prezintă povestea unui gropar bolnav de cancer (interpretat de Mircea Diaconu) care află că mai are două luni de trăit şi îşi pregăteşte o înmormântare fastuoasă.

Dar locul pe care el şi-l alesese să fie îngropat a fost cedat de administratorul cimitirului, iar Tache vrea să se răzbune. Întâmplările prin care trec el şi celelalte personaje fac din acest film o comedie savuroasă.
 
În concursul cinematografic de la Mostoles, alături de România vor mai participa: Spania, Franţa, Chile, Mexic, Brazilia, Polonia, Rusia, Regatul Unit, Canada, Mali, Burkina Faso, Liban, Belgia, Italia, SUA, Luxemburg şi Cuba.

În afara secţiunii oficiale, festivalul va mai prezenta alte trei secţiuni: Ecranul Copiilor (cu producţii de animaţie şi ficţiune), Ecranul Lumii (cu înregistrări din realităţile sociale) şi Ecranul Bicentenarului (cu filme despre istoria Spaniei).
 
Ca şi în alţi ani, festivalul va avea şi o secţiune pentru nevăzători, prin filmul ”Viva Cuba”, care se bazează pe povestirea orală pentru persoanele cu probleme de vedere.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite