Tabere gratuite pentru copiii rromi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 600 de copii care trăiesc în locuinţe improvizate vor merge vara aceasta în tabere, ca un premiu pentru activitatea şcolară. Institutul pentru integrarea ţiganilor din şatre (IRIS)

Peste 600 de copii care trăiesc în locuinţe improvizate vor merge vara aceasta în tabere, ca un premiu pentru activitatea şcolară. Institutul pentru integrarea ţiganilor din şatre (IRIS) derulează proiectul "În favoarea integrării", destinat minorilor de care provin din familii de rromi.

Pentru aceşti copii, vor fi organizate tabere în care şcolarii vor participa la activităţi culturale şi sportive. Peste 100 de micuţi au fost duşi până acum în tabăra din localitatea Chapineria (Comunitatea Madrid), unde vor petrece două săptămâni.

Tabăra a fost vizitată de preşedinta Comunităţii Madridului, Esperanza Aguirre. "Această iniţiativă are scopul de a stimula şi de a premia copiii care merg la şcoală, chiar dacă fac parte din familii care nu dau mare importanţă studiilor", a declarat Esperanza Aguirre.

Cei care beneficiază de acest program sunt minorii care trăiesc în barăcile din Santa Catalina, Canaveral şi Valdebernardă, Alcala de Henares, Orcasur şi Villablanca.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite