Sute de români absenţi la recensământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actualizarea datelor locuitorilor din oraşul spaniol Calatayud, comunitatea Aragon, a condus la ştergerea din registrele Oficiului de Evidenţă a populaţiei a unui număr de 1.276 de persoane, majoritatea de naţionalitate română. În Calatayud sunt înregistrate 22.999 de persoane, din care 20% sunt români.

În luna martie, la precedentul recensământ al populaţiei, erau înregistrate 4.609 persoane de naţionalitate română. La sfârşitul anului 2009, conform datelor adunate de autorităţi, 1.276 de rezidenţi, majoritatea români, nu au fost de găsit la adresele de domiciliu. Eliminarea din registrele de evidenţă a acestor persoane ar reprezenta scăderea cu o treime a numărului imigranţilor români din Calatayud şi cu 5,5% a numărului de locuitori ai oraşului.

O situaţie similară a fost întâlnită în localitatea Ricla, Aragon, unde 720 de români, reprezentând o cincime din totalul populaţiei, au la dispoziţie 10 zile pentru a demonstra că domiciliază în această localitate. În caz contrar, vor fi eliminaţi de pe listele de recensământ.
Ricla este localitatea cu cel mai mare procent de populaţie străină din provincia Aragon, aproape 50% din numărul locuitorilor.

Primarii din cele două localităţi au descoperit multe situaţii ciudate. De exemplu, într-o singură locuinţă, figurau luate în spaţiu 60 de persoane. Cei doi edili insistă să reactualizeze registrele, deoarece sunt convinşi că mulţi dintre români s-au întors deja definitiv în ţara natală fără să anunţe oficial.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite