Spania: Sute de români, evacuați luna aceasta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spania: Sute de români, evacuați luna aceasta
Spania: Sute de români, evacuați luna aceasta

În luna octombrie, aproximativ 500 de români au fost alungați din mai multe așezări ilegale din Spania.

Poliția din localitatea Almendralejo, Extremadura, a acordat, astăzi, românilor din două tabere ilegale, trei zile înainte de a începe operațiunile de evacuare. Deocamdată, nu se știe câte persoane locuiesc în cele două așezări, dar autoritățile estimează numărul acestora la 100.

Avizul de trei zile al autorităților vine la doar o zi după o altă evacuare de proporții a românilor, 70 de compatrioți fiind alungați dintr-un restaurant părăsit, aflat într-o stare de deteriorare avansată, din aceeași localitate. Imigranţii au acceptat evacuarea liniştiţi, iar operaţiunile au decurs fără violenţă.

Una dintre cele mai importante acţiuni de evacuare întreprinse de Primăria din Sevilla a avut ca rezultat alungarea a 99 de cetăţeni români care locuiau în colibe construite din resturi de lemne. Taberele de români din vecinătatea râului Guadalquivir erau cunoscute de multă vreme de autorităţi şi se aflau pe lista de viitoare evacuări a primăriei.

340 de persoane, majoritatea ţigani de naţionalitate română, au rămas în plină stradă după ce Primăria din Sevilla le-a demolat barăcile la începutul acestei luni.

Aflați ce fac românii din Spania, la scurt timp după ce sunt evacuați.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite