"Sunteţi un exemplu pentru Europa"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De 1 Decembrie, primarul oraşului Castellon le-a adus laude şi mulţumiri românilor din zonă . Întâlnirea de celebrare a Zilei Naţionale a României în Castellon a debutat sâmbătă cu un

De 1 Decembrie, primarul oraşului Castellon le-a adus laude şi mulţumiri românilor din zonă .

Întâlnirea de celebrare a Zilei Naţionale a României în Castellon a debutat sâmbătă cu un discurs al lui Alberto Fabra, edilul oraşului cu cea mai mare concentrare de români din Spania. El recunoaşte meritele comunităţii româneşti în dezvoltarea economică a provinciei.

Celebrarea Zilei Naţionale în Castellon a încheiat a treia ediţie a Săptămânii Cuturale Româneşti. Costumele populare, bucatele şi muzica tradiţionale româneşti au fost prezente şapte zile în pieţele oraşului, atrăgând interesul autohtonilor. Asociaţiile româneşti din Castellon, reprezentate de Centrul Civic Român, au sărbătorit 1 Decembrie în Sala Mare a Teatrului Principal, edificiu emblematic al oraşului. Invitatul de onoare a fost primarul Alberto Fabra.

"Împreună am reuşit să convieţuim în armonie"

În discursul său, acesta le-a mulţumit românilor pentru modul în care s-au integrat: "Castellon a ştiut să vă deschidă uşa, iar voi aţi ştiut să vă adaptaţi perfect la normele şi cultura noastră. Împreună, am reuşit să convieţuim în armonie, iar voi v-aţi dovedit a fi un exemplu pentru Spania şi pentru toată Europa.

Am demonstrat că, prin înţelegere şi bun-simţ din ambele părţi, două culturi diferite pot ajunge la o convieţuire liniştită". De asemenea, primarul a amintit că, "în ultimii 10 ani, în Castellon au venit aproximativ 30.000 de români, fiind de admirat faptul că sosirea şi integrarea acestora s-au produs fără niciun fel de incident de tip xenofob".

În încheiere, Alberto

Fabra a spus: "Situaţia economică a oraşului s-a schimbat foarte mult odată cu venirea românilor, care au acoperit lipsa acută a forţei de muncă din zonă". De asemenea, Castellon a ajuns la o populaţie de 200.000 de locuitori, ceea ce îl situează, începând cu anul 2008, printre oraşele mari ale Spaniei.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite