Studenţii învaţă limba spaniolă gătind

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii străini care au urmat cursul de limbă şi cultură spaniolă la Universitatea Internaţională “Menéndez Pelayo” din Santander au descoperit secretele bucătăriei spaniole chiar la facultate.

Tineri români, italieni, germani, japonezi şi greci au participat cu plăcere şi curiozitate la activităţile care fac parte din cursul de limbă şi cultură spaniolă.

Studenţii au învăţat să gătească paella cu fructe de mare (orez, legume, scoici, creveţi) şi tortilla spaniolă (omletă cu cartofi), dar şi quesada cantabra (prăjitură cu brânză), un desert spaniol delicios.

Practică obişnuită

În Spania, este o practică obişnuită ca, în cadrul cursurilor de limbă spaniolă pentru străini, o parte dintre ore să fie destinate gastronomiei iberice.

În comunitatea valenciană, prin programul Eurodisea, tineri europeni, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, care studiază limba spaniolă, participă la ore de gătit.

În bucătărie, cursanţii au ocazia să-şi pună mai uşor în practică noţiunile asimilate la lecţiile de spaniolă.

Accentul nu se pune pe talentul culinar, ci pe cunoaşterea limbii spaniole. La acest program, care se derulează deja de nouă ani, participă, an de an, şi tineri din România, din judeţele Timiş şi Argeş.

La Universitatea din Salamanca, cursurile de limbă şi cultură spaniolă pentru studenţii străini includ, ca parte practică, ore de gastronomie spaniolă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite