Străzi blocate şi semnături strânse împotriva ţiganilor din Alicante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conflictul din Alicante, dintre locuitorii cartierului Juan XXIII şi ţiganii cetăţeni români, care noaptea îşi instalează corturile pe stradă, continuă cu un nou episod. Ieri, doi

Conflictul din Alicante, dintre locuitorii cartierului Juan XXIII şi ţiganii cetăţeni români, care noaptea îşi instalează corturile pe stradă, continuă cu un nou episod. Ieri, doi reprezentanţi ai părţii spaniole s-au prezentat la prefectura din Alicante, unde au cerut permisiunea de a bloca două străzi, în semn de protest că autorităţile nu au adoptat cele mai bune măsuri în aplanarea conflictului. Ei vor ca, începând din această săptămână şi până în luna octombrie, accesul pe străzile respective să fie interzis timp de două ore, în fiecare zi de joi şi vineri.

Iniţiativa lor vine după ce, în urmă cu câteva zile, un grup de locuitori din Juan XXIII au împânzit cartierul cu afişe prin care le cereau vecinilor mobilizarea generală pentru patrularea străzilor pe timpul nopţii. Gestul lor de disperare venea după ce, timp de doi ani, au trebuit să suporte condiţiile insalubre şi zgomotul pe care îl făceau cei aproape 100 de ţigani.

Cei doi reprezentanţi au mai afirmat că s-au strâns în jurul a 1.000 de semnături, prin care cer suplimentarea măsurilor de siguranţă în zonă şi expulzarea ţiganilor. Ei au ţinut să precizeze că acţiunea lor nu are niciun caracter rasist, aducând ca argument faptul că printre locuitorii din Juan XXIII se află şi cetăţeni de origine ecuadoriană şi marocană, la rândul lor deranjaţi de ţiganii care le fură banii şi îi lovesc.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite