Străinii nu sunt interesaţi de cursurile din Centrele pentru Imigranţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele zece Centre pentru Integrarea Imigranţilor din Comunitatea Castilla Leon au fost subvenţionate, anul acesta, din fonduri publice. Suma destinată de autorităţi pentru integrarea socială

Cele zece Centre pentru Integrarea Imigranţilor din Comunitatea Castilla Leon au fost subvenţionate, anul acesta, din fonduri publice. Suma destinată de autorităţi pentru integrarea socială şi pregătirea profesionala a imigranţilor este de 100.000 de euro.

Principalele obiective ale acestor centre vizează sprijinirea accesului străinilor pe piaţa muncii spaniole şi îmbunătăţirea cunoştinţelor lingvistice ale imigranţilor. În acest scop, s-au organizat cursuri de limbă spaniolă, ateliere de lectură şi comunicare scrisă, cursuri de alfabetizare, de informatică sau de pregătire teoretică pentru examenul auto.

În centre, se desfăşoară şi cursuri speciale de reconversie profesională, astfel încât imigranţii sa fie calificaţi în sectoarele în care oferta locurilor de muncă este mai bogată, conform specificului zonei. Anul trecut, 1.500 de imigranţi din Castilla Leon au participat la cursurile gratuite organizate în cele zece centre, deşi în regiune trăiesc aproximativ 200.000 de străini, 14.384 dintre ei fiind români.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite