Străinii au redus dezechilibrul de pe piaţa muncii spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Volumul "A doua carte albă", un studiu efectuat asupra integrării sociale şi profesionale a imigranţilor şi refugiaţilor în Spania, concluzionează că intrarea acestor categorii pe piaţa

Volumul "A doua carte albă", un studiu efectuat asupra integrării sociale şi profesionale a imigranţilor şi refugiaţilor în Spania, concluzionează că intrarea acestor categorii pe piaţa muncii a condus la rezultate benefice în rândul populaţiei autohtone.

Astfel, spaniolii au ajuns în posturi care cer calificări mai înalte decât cele deţinute de ei, deoarece imigranţii au fost încadraţi în categoriile profesionale cele mai joase.

Conform acestui raport, în urma verificării urmărilor intrării masive a imigranţilor în câmpul muncii, nu s-a înregistrat niciun efect negativ asupra condiţiilor de muncă ale autohtonilor. Referitor la şomaj, studiul relevă că acest fenomen a scăzut în intensitate în rândul spaniolilor în ultimii ani şi că, în prezent, cei mai afectaţi sunt străinii.

Miguel Pajares, profesor de Antropologie culturală la Universitatea din Barcelona, coautor al studiului "A doua carte albă", afirmă că "străinii reduc dezechilibrul de pe piaţa muncii, ocupând posturile dificil de acoperit în anumite sectoare de activitate, ceea ce a condus la dezvoltarea acestor domenii şi crearea altor posturi de care au beneficiat spaniolii".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite