Străinii din Spania îşi pot reînnoi actele prin internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Administraţiei Publice din Spania a lansat vineri, 11 iulie, un nou sistem informatic prin care imigranţii pot iniţia demersurile de reînnoire a documentelor de rezidenţă şi de

Ministerul Administraţiei Publice din Spania a lansat vineri, 11 iulie, un nou sistem informatic prin care imigranţii pot iniţia demersurile de reînnoire a documentelor de rezidenţă şi de muncă prin intermediul internetului, fără a fi nevoiţi să se deplaseze la Birourile pentru Străini din comunităţile în care au rezidenţa.

De asemenea, taxele pentru documente pot fi plătite online şi se poate solicita primirea unui aviz, prin SMS, despre stadiul în care se află dosarul în lucru. Până în prezent, prin internet era posibilă doar consultarea stadiului de rezolvare a solicitării depuse.

Noutatea constă în posibilitatea de reînnoire, prin internet, a certificatelor de rezidenţă pentru reîntregire familială şi a permiselor de rezidenţă şi muncă în cazul persoanelor care lucrează pe cont propriu sau la frontiera ţării. În cazul regrupării familiale, sistemul va intra în vigoare în luna august.

Odată accesată pagina web a Ministerului Administraţiei Publice, www.map.es, la opţiunea de servicii online, compatrioţii noştri au la dispoziţie o rubrică în limba română, numită "Regimul Străinilor" (Serviciul pentru străini, în limba română), din care pot afla, în limba natală, cum trebuie să procedeze pentru iniţierea demersurilor de reînnoire a permiselor de rezidenţă şi de muncă. Sunt precizate şi etapele prin care se trece de la trimiterea solicitarii, până la primirea actelor noi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite