Standul de la Zaragoza, salvat de voluntari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pavilionul ţării noastre de la Expoziţia Mondială a fost finalizat Lucrările au fost urgentate după ce autorităţile de la Bucureşti, sesizate de un articol din "Adevărul", au aflat de

Pavilionul ţării noastre de la Expoziţia Mondială a fost finalizat

Lucrările au fost urgentate după ce autorităţile de la Bucureşti, sesizate de un articol din "Adevărul", au aflat de situaţie şi l-au destituit pe responsabilul de proiect.

Expoziţia mondială ExpoZaragoza, având ca temă "Apa şi dezvoltarea durabilă", a fost deschisă publicului în data de 14 iunie, urmând a fi vizitată până pe 14 septembrie. România nu a avut pavilion amenajat în ziua deschiderii oficiale.

După demiterea coordonatorului iniţial al proiectului, Daniel Popescu, pavilionul ţării noastre a fost în sfârşit finalizat ieri. Acest lucru nu ar fi fost însă posibil fără implicarea unor muncitori români din zonă. Aceştia au lucrat benevol, după program, la standul României, din dorinţa de a repara imaginea ţării noastre.

"Avem timp să ne reabilităm"

Noul director al pavilionului României, Zsolt Bogos, spune că "în zece zile am recuperat cât au muncit alţii în trei luni. Mobilizarea a fost exemplară, avem timp să ne reabilităm în ochii tuturor".

S-a lucrat în jur de 14-16 ore zilnic, "dar ne-am ridicat deasupra aşteptărilor", adaugă Zsolt Bogos.

Inaugurare amânată de lipsa apei

Ritmul susţinut de muncă al românilor i-a luat prin surprindere pe organizatori care au uitat să racordeze standul nostru la sistemul de alimentare cu apă. Inaugurarea a fost astfel din nou amânată.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite