Sprijin pentru "proprietarii solidari"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Problema imposibilităţii plăţii ipotecii, ca urmare a creşterii dobânzii băncilor, a devenit îngrijorătoare pentru foarte mulţi străini din Spania. Conform statisticilor, aceasta poate

Problema imposibilităţii plăţii ipotecii, ca urmare a creşterii dobânzii băncilor, a devenit îngrijorătoare pentru foarte mulţi străini din Spania. Conform statisticilor, aceasta poate afecta 120.000 de familii, dintre care 40% sunt străini.

Ca urmare a acestui fapt, Asociaţia America-Espanya Solidaria de Cooperacion (AESCO) şi alte câteva organizaţii s-au întâlnit în Alcala de Henares, Madrid, pentru a căuta soluţii. Au fost prezente 86 de familii din zona de est a Comunităţii Madrid, care au format Uniunea Cumpărătorilor de Locuinţe Ipotecate cu Dobânzi Neplătite. Din această uniune fac parte familii din Africa, România şi Bulgaria.

Mulţi dintre cei prezenţi sunt aşa-numiţii "proprietari solidari". Asta înseamnă că ei sau familia lor s-au asociat cu alte două-trei familii, pentru cumpărarea unei case. Dar, în momentul în care una dintre familii nu poate plăti rata, banca îi somează şi pe ceilalţi giranţi ai ipotecii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite