Spaniolii pleacă la muncă în Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii de afaceri din Andaluzia angajează imigranţi pentru campaniile de recoltare, deoarece spaniolii nu acceptă salariile oferite şi preferă să muncească în agricultura din

Oamenii de afaceri din Andaluzia angajează imigranţi pentru campaniile de recoltare, deoarece spaniolii nu acceptă salariile oferite şi preferă să muncească în agricultura din Franţa. "Spaniolii pleacă să lucreze în Franţa, pentru că acolo nu sunt exploataţi.

Salariile şi cazarea care li se oferă muncitorilor în campaniile de recoltare a măslinelor şi căpşunilor din Andaluzia sunt mai mult decât indecente", a declarat liderul Uniunii Generale a Muncitorilor (UGT), Manuel Pastrana.

Din cauza condiţiilor de muncă oferite în agricultura din Andaluzia, a apărut un deficit de mână de lucru. "Spaniolii nu acceptă abuzurile, aşa că oamenii de afaceri angajează imigranţi, profitând de situaţia în care se găsesc.

Pentru străini este mai greu să îşi găsească de muncă şi sunt nevoiţi să accepte orice", a mai precizat Pastrana. De aceeaşi părere este şi secretarul general al Confederaţiei Sindicale ale Muncitorilor (CCOO) din Andaluzia, Francisco Carbonero. "Lucrătorii din agricultură sunt cazaţi în condiţii mizere. Vom cere salarii şi condiţii de cazare mai bune pentru muncitori", a spus Carbero.

Săptămâna trecută, ministrul Muncii, Celestino Corbacho a declarat că se va opri contractarea imigranţilor în ţările de origine, deoarece Spania nu are nevoie de mână de lucru în agricultură. Secretarul general al CCOO este de părere că afirmaţia ministrului este eronată, deoarece oamenii de afaceri spanioli fac angajările în funcţie de cerinţe.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite