Spaniolii refuză să cedeze un imobil Centrului Cultural Arab

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Frontul Naţional, partid politic de extremă dreapta, a organizat, în data de 13 mai, o manifestaţie în faţa Institutului Aguirre din Madrid, pentru a protesta împotriva deciziei primăriei

Frontul Naţional, partid politic de extremă dreapta, a organizat, în data de 13 mai, o manifestaţie în faţa Institutului Aguirre din Madrid, pentru a protesta împotriva deciziei primăriei de a ceda acest imobil Centrului Cultural Arab.

Frontul Naţional susţine că reprezintă interesele poporului spaniol în raport cu "fenomenul imigraţional scăpat de sub control de partidele politice aflate la putere". Sute de cetăţeni spanioli au participat la acest act de protest, dreptul de a organiza legal manifestaţia fiind obţinut cu doar patru ore înainte de începerea acesteia.

Frontul Naţional a acţionat în instanţă primăria Madridului, deoarece aceasta interzisese organizarea protestului, iar Tribunalul Superior de Justiţie din Madrid a dat câştig de cauză partidului politic.

Preşedintele Frontului Naţional, Jose Fernando Cantalapiedra, a semnalat că în actul de cedare a Institutului Aguirre către Centrul Cultural Arab apar anumite inadvertenţe. El a reamintit spaniolilor prezenţi la protest că primăria a investit patru milioane de euro în renovarea edificiului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite