Spaniolii demolează "Ferentariul" din Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dărâmarea caselor şi barăcilor din tabăra ilegală Caniada Real Galina vor lăsa fără locuinţă zeci de mii de persoane, inclusiv 300 de români Românii din tabăra ilegală Caniada

Dărâmarea caselor şi barăcilor din tabăra ilegală Caniada Real Galina vor lăsa fără locuinţă zeci de mii de persoane, inclusiv 300 de români

Românii din tabăra ilegală Caniada Real Galina au început să fie evacuaţi de câteva zile. Tribunalul Administrativ din Madrid a hotărât ca toate casele şi barăcile construite ilegal să fie demolate. Majoritatea "păgubaşilor" nu au surse de venit şi vor dormi în stradă.

În Săptămâna Mare, peste de 300 de români din Caniada Real Galina, Comunitatea Madridului, vor rămâne pe drumuri. Localitatea a fost construită ilegal pe terenul primăriei de ţigani spanioli, cărora în timp li s-au alăturat oameni fără adăpost din toată lumea. În aşezare trăiesc zeci de mii de persoane.

Românii s-au adunat într-un cartier, unde şi-au ridicat ilegal case, iar alţii dorm în corturi sau sub poduri. Deoarece în aşezare s-au pripăşit mulţi infractori, oamenii legii au hotărât ca locuinţele să fie demolate. 100 de poliţişti au evacuat, miercuri, locuitorii unui cartier, după care buldozerele au dărâmat o baracă şi o vilă cu două etaje.

Până la sfârşitul săptămânii, va fi demolat un sector întreg al aşezării. "Dormim nouă români într-o baracă. Nu avem unde să ne ducem", spune Vasile Moldovan (38 de ani), aflat de doi ani în Spania. În această situaţie se află multe familii, cu doi sau trei copii, care vor dormi sub cerul liber.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite