Spaniolii îşi caută locuri de muncă în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza crizei economice din Spania, nu numai romanii iau în calcul varianta de a-şi găsi locuri de muncă în Romania, ci şi spaniolii. Publicaţia  “El Pais” prezintă cazul a doi

Din cauza crizei economice din Spania, nu numai romanii iau în calcul varianta de a-şi găsi locuri de muncă în Romania, ci şi spaniolii. Publicaţia  “El Pais” prezintă cazul a doi andaluzi, care sunt dispuşi să accepte oferte venite din partea firmelor de construcţii din România, ca pe o ultimă soluţie de a-şi găsi un loc de muncă.
 
Antonio Rivas Ortiz (49 de ani) din Bormujos (Sevilla) este sudor de meserie şi de patru luni se află în şomaj. El este căsătorit şi are patru copii. Soţia şi doi dintre fiii săi au rămas fără locuri de muncă la sfârşitul anului trecut, o alta fiică este în concediu de maternitate, iar mezinul familiei are doar 15 ani.

Până în luna octombrie când a fost concediat, Antonio Rivas avea un salariu de 2.000 de euro, iar în prezent, primeşte 1.000 de euro şomaj. Cel mai mare dintre fiii sai, Miguel (25 de ani), se află în aceeaşi situaţie. Este căsătorit şi are un copil. Din somaj nu poate să îşi acopere cheltuielile.

“Nu ştiu cum o să mă descurc când n-o să mai primesc ajutor de şomaj. Cine o să mă angajeze la aproape 50 de ani? O să fiu nevoit să ies la furat sau să plec la muncă în străinătate. Unii dintre vecinii mei au plecat în România, unde este nevoie de mână de lucru în construcţii. Sunt disperat să îmi găsesc un loc de muncă şi mă gândesc serios la posibilitatea să plec şi eu”, a declarat Antonio.

În aceeaşi situaţie se află sute de spanioli. La ora acuală, în Andaluzia, sunt 750.000 de şomeri, dintre care 25.578 au intrat în somaj în luna ianuarie. 




Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite