Spaniolii nu aşteaptă măriri salariale în 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Ce cadou i-ai cerut şefului tău, într-o scrisoare de Crăciun?” La această întrebare au răspuns angajaţii firmelor din Spania, în urma unui sondaj efectuat de Agenţia de Muncă Adecco

„Ce cadou i-ai cerut şefului tău, într-o scrisoare de Crăciun?” La această întrebare au răspuns angajaţii firmelor din Spania, în urma unui sondaj efectuat de Agenţia de Muncă Adecco şi publicat de ziarul „20 minutos”.

Dorinţele din acest an ale angajaţilor sunt influenţate de criza financiară. Dacă cerinţele din anii trecuţi erau dintre cele mai extravagante, acum spaniolii îşi doresc sănătate şi păstrarea locului de muncă.

Doar 46,6% din spanioli ar cere o mărire de salariu, în funcţie de performanţe: “câştigăm, dacă şi firma câştigă”. Mulţi preferă să beneficieze de cursuri de formare profesională.

Nevoile angajaţilor sunt asociate cu starea de nesiguranţă de pe piaţa muncii şi cu teama pierderii slujbei în plină criză economică.

Spaniolii s-au resemnat cu gândul că nu vor avea parte de o mărire de salariu în 2009 şi s-ar mulţumi ca firma să le plătească cursuri de formare profesională. Şi cursurile de limbi străine sau extracuriculare ar fi un cadou inspirat.

Iată cum arată o scrisoare a unui angajat spaniol adresată Regilor Magi (n.r.: scrisorile de Crăciun ale spaniolilor sunt adresate celor trei Regi Magi):

„Dragi şi temuţi Şefi Magi, pentru anul 2009 îmi doresc sănătate şi să-mi păstrez locul de muncă. Nu uitaţi că pe timp de criză cea mai bună investiţie este formarea profesională.

Mi-ar prinde bine să beneficiez de bonuri de masă, de asigurare medicală privată şi un orar flexibil. Ştiu că traversăm o perioadă de restricţii economice, însă nu m-aş supăra dacă aş primi maşină şi telefon de serviciu sau un loc gratuit la grădiniţă, pentru cel mic.

Consider că am fost un muncitor devotat, deşi recunosc că puteam să fac mai multe. Îmi propun să îndrept aceste neajunsuri în 2009 şi să primesc o mărire de salariu, în funcţie de performanţele firmei”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite