Spaniolii, aproape la fel de productivi ca germanii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criza a trezit cheful de muncă al spaniolilor, care au devenit mai productivi la locul de muncă. În prezent, spaniolii se apropie de cifrele productivităţii germanilor, dar sunt departe de cele ale ţărilor nordice.

Criza pare că a deşteptat cheful de muncă al angajaţilor spanioli: aproape jumătate recunosc că şi-au crescut productivitatea pentru a depăşi aceste momente de incertitudine, drept pentru care Spania se apropie de valorile productivităţii germane. În Spania, angajaţii cu vârstele între 45 şi 65 de ani sunt cei care au învăţat cel mai bine cum să-şi crească randamentul la locul de muncă, scrie Expansion.

Productivitatea este un concept complex şi curios, dar în acelaşi timp dă dureri de cap majorităţii guvernelor. Este relaţia care există între producţia obţinută şi resursele folosite pentru a o obţine. De aceea, a produce mai mult cu mai puţine resurse creşte rezultatul productivităţii, domeniu în care se mândreşte cu rezultate foarte bune Germania, care, totuşi, paradoxal, este încă departe de ţările nordice.

Dacă a ajutat la ceva criza spaniolă a fost pentru a micşora distanţa faţă de germani. În 2009, productivitatea muncitorului spaniol a fost de 73.358 de dolari, nu foarte departe de cei 74.323 de dolari ai Germaniei, conform datelor The Conference Board. Între statele care se află în fruntea acestui clasament se află Luxemburg (119.451 de dolari) şi Norvegia (107.693 de dolari), ambele la distanţă mare de S.U.A., unde productivitatea este de 99.113 dolari per muncitor.

Citeşte pe adevarul.es ce procent de spanioli crede că productivitatea muncii a crescut şi cu cât a crecut productivitatea pe oră muncită în Spania în ultimii cinci ani

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite