Spaniolii din Almendralejo, terorizaţi de români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii din cartierele Las Mercedes şi San Jose, localitatea Almendralejo, sunt indignaţi de grupurile de români care fac scandal în localurile româneşti din zonă, adesea ajungându-se la

Locuitorii din cartierele Las Mercedes şi San Jose, localitatea Almendralejo, sunt indignaţi de grupurile de români care fac scandal în localurile româneşti din zonă, adesea ajungându-se la bătăi cu arme albe. Spaniolii susţin că nu mai îndrăznesc să îşi plimbe copiii sau nepoţii în parcurile din apropiere. În aceste condiţii, ei au hotărât să strângă semnături pentru a înainta o petiţie primarului.

Ei cer închiderea unui bar românesc în care bătăile şi scandalurile sunt frecvente. Doar în ultima săptămână au fost înjunghiaţi trei bărbaţi şi alţi doi au fost arestaţi. Ei afirmă că situaţia s-a înrăutăţit odată cu începerea campaniei agricole, când numărul românilor veniţi să caute de lucru a crescut.

Activităţi precum cerşitul pe toate străzile orăşelului sau consumul de alcool în centrul localităţii au devenit scene obişnuite în Almendralejo.

Deşi spaniolii au solicitat forţelor de ordine să-i expulzeze pe "intruşi", poliţiştii au afirmat că nu există niciun motiv legal pentru alungarea românilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite