Spania cere o politică economică şi fiscală comună în UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul de la Madrid a cerut rapiditate în decizii Uniunii Europene în faţa turbulenţelor de pe pieţele financiare din ultimele zile. "Când pieţele acţionează coordonat, noi trebuie să răspundem tot coordonat", a transmis Guvernul spaniol.

În faţa turbulenţelor pieţelor din ultimele zile, Guvernul Spaniei a insistat astăzi prin vocea purtătorului său de cuvânt pe necesitatea unui răspuns mai rapid şi a unei unităţi din partea liderilor europeni faţă de criza Eurozonei, scrie Reuters.

"Trebuie să avem o politică europeană comună, de aceea trebuie să îmbunătăţim guvernul economic al Uniunii Europene. În faţa unei neîncrederi coordonate a pieţelor, trebuie să avem un răspuns coordonat a guvernelor şi a politicii", a spus Jose Blanco, într-un interviu pentru postul de radio Onda Cero.

"Avem o monedă comună, ne lipseşte şi o politică economică şi fiscală unică"

"Ceea ce ne lipseşte, după ce am dotat Europa cu o monedă unică, este o politică economică şi fiscală unică, pentru a putea face faţă provocărilor cu care ne confruntăm", a adăugat Blanco.

Datoria publică spaniolă a fost una din victimele atacurilor asupra ţărilor cele mai vulnerabile din Zona Euro, din cauza deficitului lor ridicat, ceea ce a făcut Executivul spaniol să se plângă de lentoarea luării de decizii pentru cel de-al doilea plan de salvare a Greciei şi a altor măsuri destinate frânării neîncrederii în sustenabilitatea regiunii.

"Acordurile privind al doilea plan de salvare a Greciei trebuie aprobate cât mai rapid"

Vezi pe adevarul.es care este declarația purtătorului de cuvânt al Executivului Spaniei

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite