Spania nu mai vrea muncitori străini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spania, una dintre ţările cele mai afectate de criza economică globală, se zbate să reziste. În preyent, există 2,6 milioane de şomeri, un număr record în ultimii 11 ani. Doar în

Spania, una dintre ţările cele mai afectate de criza economică globală, se zbate să reziste. În preyent, există 2,6 milioane de şomeri, un număr record în ultimii 11 ani. Doar în septembrie, numărul persoanelor fără un loc de muncă a crescut cu aproximativ 95.000. Cei mai afectaţi au fost imigranţii, dintre care aproape 300.000 îşi căutau un loc de muncă în septembrie.

Pentru a proteja pe cât posibil piaţa muncii, Spania a redus cu 35% numărul de locuri de muncă destinate străinilor angajaţi prin companii locale,  după cum a anunţat joi Consuelo Rumi, secretar de stat la Ministerul Imigraţiei.

După restricţiile impuse de guvernul spaniol pentru angajarea muncitorilor străini, precum moratoriul,  acesta va pune în aplicare un plan de întoarcere voluntară a acestora în ţările lor de origine.

Consuelo Rumi a declarat că aceste metode sunt o ajustare la realitatea crizei economice din Spania. Cei mai mulţi şomeri din Spania provin din domeniul construcţiilor, un sector preferat de români. La începutul anului, în Spania locuiau oficial 728.967 români.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite