Spania va trimite încă 450 de soldaţi în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În memoria celor 87 de militari spanioli care şi-au pierdut viaţa în Afganistan, guvernul spaniol a decis să finanţeze cu cinci milioane de euro manifestările militare de comemorare din data de 20 august.

5.000 de soldaţi şi 100 de milioane de dolari este aportul NATO pentru Afganistan, conform deciziei luate în timpul ultimei sesiuni a reuniunii organizate cu prilejul aniversării a 60 de ani de la înfiinţarea organizaţiei.

Spania va participa cu un batalion de 450 de militari, care, pentru început, va rămâne în Afganistan cel mult 3-4 luni, perioadă absolut necesară pentru asigurarea bunei desfăşurări a procesului electoral afgan. Noul batalion va include 40 de agenţi ai Gărzii Civile, care vor contribui la formarea poliţiei locale, şi alţi 12, care vor conduce antrenamentele din Afganistan.

În prezent, în Afganistan, sunt detaşaţi 778 de soldaţi spanioli, mai mult de jumătate dintre aceştia provenind din Brilat de Figueirido, Pontevedra.

Guvernul spanol a hotărât să finanţeze cu cinci milioane de euro manifestările militare care vor avea loc la data de 20 august, cu prilejul comemorării celor 87 de militari spanioli care şi-au pierdut viaţa în Afganistan. Încă patru milioane de euro vor fi folosite pentru antrenamentul trupelor spaniole din Afganistan

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite