Spania - ţara cu cele mai multe accidente de muncă din UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În primele două luni ale anului, în Spania s-au înregistrat 178 de accidente mortale, o cifră care continuă sa crească. Majoritatea persoanelor care suferă un accident de muncă sunt

În primele două luni ale anului, în Spania s-au înregistrat 178 de accidente mortale, o cifră care continuă sa crească. Majoritatea persoanelor care suferă un accident de muncă sunt imigranţi, bărbaţi cu vârste cuprinse între 40-51 de ani care lucrează în domeniul construcţiilor.

rincipala cauză a accidentelor este nivelul scăzut de informaţie pe care imigrantul o primeşte din partea angajatorului, motiv pentru care Union de Mutuas (Organizaţia pentru prevenire şi ajutor în cazul accidentelor), a pus la dispoziţia muncitorilor străini un ghid în care acesta poate găsi răspunsuri la toate întrebările cu privire la drepturile şi obligaţiile sale, în calitate de imigrant. Publicaţia este sub formă întrebare/răspuns.

De asemenea, Union de Mutuas este prima organizaţie din Spania care are la bază un cod etic bazat pe principiul calităţii, cu scopul de a garanta o integrare cât mai sigură a imigrantului în câmpul muncii. Muncitorul beneficiază din partea organizaţiei, încă din primul moment al accidentului, de îngrijire medicală, ajutor economic pentru incapacitate temporară sau permanentă.

Datorită numărului foarte mare de accidente în care cei mai mulţi imigranţi implicaţi sunt români, Union de Mutuas a angajat în centrele sale personal medical şi sanitar român.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite