Un român aflat în Spania susţine că a rezolvat "problema crizei energetice"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ovidiu Olimpiu Moldovan, un inventator român care trăieşte in Spania, susţine că, după 35 de ani de calcule, se află în posesia unui proiect care ar putea salva lumea de la

Ovidiu Olimpiu Moldovan, un inventator român care trăieşte in Spania, susţine că, după 35 de ani de calcule, se află în posesia unui proiect care ar putea salva lumea de la criza energetică, cu condiţia ca "minţile luminate" să-i dea ocazia să-şi poată demonstra teoria. El spune ca dispozitivul creat este o sursă de energie inepuizabilă, ecologică şi reversibilă.

"Problema crizei energetice nu a inventat-o Al Gore, aceasta exista şi acum 35 de ani", susţine Ovidiu Moldovan. "Şi spun acest lucru deoarece despre epuizarea resurselor fosile ale Pământului vorbeau şi autorii volumului Scurtcircuit pe Mapamond , carte pe care am citit-o acum 17 ani", spune Ovidiu.

Astfel, încă de pe băncile facultăţii, gândul că invenţia lui Edison nu va mai avea în curând nicio utilitate şi "becul se va stinge pentru totdeauna", i-a produs insomnii.

"Pornind de la acea carte citită în facultate, un studiu al lui Henri Coandă pe care l-am găsit aruncat la gunoi şi vorbele tatălui meu care mereu îmi spunea că invenţiile măreţe sunt simple, iar lucrurile simple funcţionează, pot spune că mă aflu în posesia unui proiect care va salva omenirea: pot produce energie la costuri minime, cu o eficienţă maximă şi folosind resurse nelimiate".

Inventatorul susţine că recipientul oscilant pe care l-a construit poate produce mii de megawaţi cu condiţia să fie amplasat pe cursul unui râu sau pe mare, unde adâncimea apei atinge cel puţin o jumătate de metru.

"L-am numit Compresor Gravitaţional sau Arca lui Noe şi pot demonstra că, folosindu-mă doar de presiunea apei, invenţia mea, la fel ca un gheizer, poate produce Hidrogen în cantităţi nelimitate".

Ovidiu Moldovan nu s-a oprit aici cu invenţiile, el spune că a mai construit o "instalaţie respiratorie" şi un "sistem de irigaţii" mult mai eficiente decât cele existente în zilele noastre.

Românul a absolvit "Liceul Energetic din Mediaş", "Facultatea de Mecanică" din Sibiu şi a muncit o "viaţă întreagă" punând în aplicare ceea ce a studiat. În momentul de faţă locuieşte în Vila-Real, localitate din Spania, şi singurul său gând este să se întoarcă acasă pentru a-şi breveta invenţia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite